9 топ тенденции при обзавеждането за баня през 2019

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
обзавеждане за баня

През последните години тенденциите при обзавеждане на бани търпят поредни промени и еволюция на материали, цветове и форми. Наблюдават се и специфични течения, които вече издигат банята до далеч по-комфортно и приятно място във всеки аспект на нашия лайфстайл.
Днес ще обърнем поглед върху 9-те топ тенденции при модерното обзавеждане за баня, които очакваме да се развият значително през 2019 година и занапред:

1. Големите пити на душовете вече започнаха да стават масово явление. Стремежът към превръщането на нашата баня в мини СПА център е ясно видим и ще очакваме тенденцията да върви още по-смело напред и през 2019 в това отношение. Питите на душовете също така съчетават в себе си множество функции, чрез които може да настроите потока на водата от смесителя, така че да ви бъде максимално приятно. Ако сте от хората, които желаят максимален релакс под душа изберете душ глава с водна струя, която освен с почистващата си функция да гали и масажира кожата. Индивидуалното настройване на водната струя ще ви помогне да преборите стреса, да масажирате някой крайник или да се насладите на обогатена с кислород водна струя.

2. В модерната баня откриваме и все повече светлина. Както знаете използването на повече и по-ефективно разположени осветителни тела подобрява значително усещането ни за пространство, което именно е търсеният ефект при този подход в обзавеждането за банята.

3. Парна баня или сауна са сред топ трендовете през 2019. Съгласно вече споменатите в точка 1 стремежи на хората, то тази стъпка се оказва естествено продължение към функционалността от тип СПА и превръща банята не просто в помещение за къпане, а в място за истински ритуали за релакс и отпускане.

4. По-добра и лесна за регулиране вентилация. Често баните съчетават и тоалетни и това предполага по-интензивното движение на въздушни маси с цел проветряване и отвеждане на неприятни миризми. Още една тенденция, която очакваме да продължи да се развива с използването на редица иновативни решения при обзавеждането за банята.

5. Условно разделение на банята от тоалетната. Макар и в едно помещение, то често се забелязва изграждането на стени от различни по-леки материали, които имат за цел да я направят по-функционална и възможна за използване от 2-ма души едновременно, особено, когато сутрин бързаме за работа. Дали чрез душ кабина, обикновена завеса или преградна стена, то банята може да се превърне във функционално място за използване от повече членове на семейството, които искат да ползват моноблока и едновременно с това смесителя над мивката.

6. Екстравагантни и нетипични до сега аксесоари. Това включва все по-масовото разпространение на аудио-визуални системи, които могат да направят престоя ни във ваната например, в едно по-приятно, вдъхновяващо и ползотворно преживяване. За тази цел е нужно още преди ремонта на помещението да вградите нужните водоизолирани проводници в стените, така че да бъдат скрити след полагане на обзавеждането за баня като душ кабина, моноблок, мивка, стенни и подови плочки и други аксесоари.

7. Вградени мебели. Подобно на тренда, свързан с по-ефективното осветление и тук откриваме решения, следващи стратегия за оптимизиране на вътрешното пространство в нашата баня. Удобството на вградените мебели за баня е в това, че можете дори да не ги забележите, респективно те не отнемат пространство, защото са интегрирани по един дискретен и удобен начин. Скритата в стената структура за вграждане ще направи видима само висящата тоалетна чиния, което създава съвсем различно усещане в банята.

8. Подово отопление. Едно от удобствата, които се използва от край време в останалите помещения на дома, където са използвани керамични покрития е именно подовото отопление. Все по-масово се очаква и неговото навлизане в нашите бани. Това разбира се също трябва да бъде уточнено в проекта, преди полагането на гранитогрес или плочки по пода.

9. Иновативен дизайн и уникална композиция и цветове на стандартното обзавеждане. Все по-интересни мивки, вани, душове и тоалетни ще намират място в нашата баня. Ясно се забелязва стремежа към превръщането на нашите бани в едно уникално по своя стил и излъчване място. Например голяма популярност набират черните смесители за мивка, ретро смесителите за баня, линейните сифони за бързо отвеждане на водата и мивките върху плот от дървен масив или камък.

Още нещо, което може да бъде интересно решение в тази посока се оказва и повишения брой аксесоари, например 2 мивки, 2 душа и т.н.

Това са нашите 9 топ тенденции при обзавеждане за баня. А кои са вашите?


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed