Златни бижута кратка история и описание

Вие сте тук

Average: 5 (5 votes)
История на златото

Златните бижута и златото в частност е изключително ценен, красив и удивителен метал, който е способен да разтопи и най-леденото женско сърце. Към днешна дата то се използва за златни бижута, прибори, мебели, огледала, коли и още много други. Но замисляли ли сте се откъде и кога е отрито то? Знаем ли всички ние историята на златото? Няма да чакаме отговор, ами веднага се залавяме да ви разведем хиляди години назад и да ви запознаем отново с негово Величество златото.

В далечната 635-та година преди Христа се слага началото на употребата на благородния метал. След неговото откриване, първоначално то служи като средство за украшение, накит, а след това става пълноценен метод за разплащане. Малко по малко хората започват да го изполват и за изработваннето на златни бижута, и за разменна единица за различни услуги и продукти.

Търсене на злато в Средновековието

В търсене на този скъпоценен метал, Испания напада една от най-могъщите цивилизации по онова време – инките. Тя превзема и убива множество техни племена, за да присвои тяхното богатство, което се състои от злато. По онова време, всички герои, които се закичат със него моментално се превръщат в храбри, смели, красиви, хитри и още куп други добри качества. При варварските култури, хората, които са били окичени с най-много златни аксесоари, означава, че са имали също толкова висок ранг в обществото, като по този начин са показвали на останалите своята власт и богатство. Съществували са също така и познатите ни до днес златни бижута - амулети, чиято цел е била предназначена единствено да защитава и предпазва своя притежател от лоши мисли, сили, уроки и други.

Вижте и този клип в Youtube свързан с историята на златото:

Много е интересна старинната традиция да се подаряват златни бижута, които да показват чувствата на мъжа към жената, за която са били предвидени.

Именно тогава се слага началото на вече практикуваната в цял свят тенденция, която гласи, че пръстен с диамант е символ на любов и брак. Подобни годежни пръстени може да видите в колекцията златни бижута СОМАХА, в случай, че се интересувате от интересни модели, декорации и форми.

Чак в новото време и модерността, която настъпва с него златните бижута се превръщат в аксесоар, без който тоалетът и външният вид на всяка жена е някак постен. Огърлиците по онова време са били тежки, плътни и богато украсени с перли и скъпоценни камъни, сред които аметист, кварц, кристал, изумруд и други. Към днешна дата колиетата са по-леки и по-удобни, но все пак могат да бъдат видяни и подобни ретро модели в някои колекции златни бижута СОМАХА, например. 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed