За брандовете и музиката

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Нормално е всеки музикант да желае да избере най-добрият музикален инструмент за себе си. Няма значение дали свири на китара или на цигулка, или на барабани. Хоп, споменахме цигулка – там нещата изглеждат по-сложни, но нека се върнем на темата. Днес, музикалният бизнес и музикалната индустрия, са достигнали толкова големи размери, че е почти невъзможно човек да не е чувал от най-големите и известни марки музикални инструменти. Особено това важи за младите изпълнители, които познават бранда именно заради тяхната любима звезда, която свири на дадената китара, бас-китара, пиано и т.н.

Днес обаче не е времето на създателите на тези марки е отминало.

Защото когато  майсторите  са започвали да правят своите музикални инструменти, тогава производството им е било занаят, а не масово производство. А днес, разчитаме, че популярният бранд (марка) ще запазят своите предимства пред другата такава, която ние сме избрали, или която сме видели от нашия любим музикант. Днес всеки се стреми да продаде своята марка музикални инструменти и да бъде част от музикалната индустрия. Свикнали сме да мислим, че колкото по-популярна е марката, толкова по-скъп е инструмента. Много често е така, но това предполага спекулации. Има музикални инструменти, на по-малко известни марки, но достатъчно качествени за старт в музикалното поприще.

Затова е препоръчително за младите хора, които мечтаят да станат музиканти, да следват своите музикални мечти,  да не се хвърлят в огъня и веднага да си купят най-скъпия и известен инструмент. И респективно, никога да не започват да свирят на най-евтиния и безобразен такъв. Всеки млад музикант трябва да върви по стъпки и най-добре е да започне с прилична китара, с прилично пиано, с малък комплект барабани, за да може да усети правилните ноти, а когато покаже таланта и възможност за реализация с музиката, може да си позволи музикален инструмент, който му приляга.

Източник: https://musicshopbg.com/


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed