Влезте във форма през зимата - трикове и съвети

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Мъж и жена на кросфит тренажор

Зимните месеци могат да се окажат тежки за нашето тяло и за нашите фитнес цели. Студеното време и по-кратките дни могат да затруднят поддържането на активност и мотивация. Но има някои неща, които можем да направим, за да си помогнем да останем във форма и в добро здраве през зимните месеци. Ето някои съвети и трикове, които ще ви помогнат да поддържате добра физическа форма през зимата.

Когато става въпрос за поддържане на добра физическа форма, има много неща, които можете да правите през зимата, за да сте сигурни, че сте на прав път. Ето няколко съвета и трикове, които ще ви помогнат да влезете във форма през зимата:

1. Уверете се, че ви е топло.

Едно от най-лошите неща, които можете да направите, когато се опитвате да влезете във форма през зимата, е да позволите да ви стане студено. Когато ви е студено, тялото ви ще започне да трепери, а това изразходва много енергия. Това може да затрудни тренировките, а освен това е по-вероятно да се контузите, особено ако не сте загрели. Затова се уверете, че се обличате топло, когато излизате да тренирате, и не забравяйте да се загреете, преди да започнете да тренирате. Този модел на Армира е чудесен за есенно-зимни съчетания. Разгледайте и останалите модели.

2. Намерете дейност, която ви доставя удоволствие.

Ако тренировката не ви доставя удоволствие, няма да искате да я правите. А ако не я правите, няма да влезете във форма. Затова намерете дейност, която наистина ви доставя удоволствие. Това може да бъде всичко - от разходка до спорт. След като намерите нещо, което ви доставя удоволствие, ще е много по-вероятно да се придържате към него.

3. Поставяйте си малки цели.

Опитите да свалите много килограми или да влезете във форма за кратък период от време обикновено не са реалистични, а и могат да бъдат много обезкуражаващи. Затова си поставяйте малки цели, които можете реално да постигнете. Например, ако искате да отслабнете, поставете си за цел да сваляте по няколко килограма всеки месе. Или ако искате да влезете във форма, поставете си за цел да ходите по 30 минути всеки ден. След като постигнете малките си цели, ще бъдете мотивирани да продължите и да постигнете по-големите си цели.

4. Намерете си приятел за тренировки.

Тренировката с приятел може да я направи по-приятна и също така да ви помогне да се мотивирате. Затова намерете някой, който също се опитва да влезе във форма, и тренирайте заедно. Можете да си помагате взаимно да се придържате към плана и ще е по-вероятно да се придържате към него, ако имате с кого да го правите.

5. Направете си план.

Ако нямате план, е лесно просто да се откажете от фитнес целите си. Затова си направете план какво ще правите всяка седмица, за да тренирате, и се придържайте към него. Например можете да планирате да ходите по 30 минути всеки ден или да ходите на фитнес три пъти седмично. Наличието на план ще ви помогне да се придържате към целта.

6. Бъдете последователни.

Важно е да сте постоянни в тренировките си, ако искате да видите резултати. Така че, ако тренирате само от време на време, няма да стигнете много далеч. Поемете ангажимент пред себе си да тренирате поне три пъти седмично и се придържайте към него. Колкото по-последователни сте, толкова по-добри резултати ще видите.

7. Правете по една стъпка в даден момент.

Опитите да направите твърде много и твърде скоро са рецепта за катастрофа. Затова действайте бавно и се фокусирайте върху едно нещо в даден момент. Например, ако се опитвате да отслабнете, не се опитвайте да направите твърде много наведнъж. Започнете, като изключите преработените храни и ядете повече плодове и зеленчуци. След като постигнете известен напредък, можете да започнете да добавяте повече тренировки. Но не се опитвайте да правите всичко наведнъж, защото в противен случай ще се претоварите и ще се откажете.

8. Награждавайте се.

Важно е да се възнаграждавате за постиженията си, защото в противен случай бързо ще се обезкуражите. Затова, след като постигнете дадена цел, поглезете се с нещо, което ви доставя удоволствие. Например, ако сте тренирали последователно в продължение на месец, купете си нова тренировъчна екипировка. Или ако сте свалили пет килограма, купете си нов чифт обувки. Каквато и да е наградата ви, уверете се, че е нещо, което наистина ще ви достави удоволствие, за да сте мотивирани да продължите.

9. Спете достатъчно.

Когато се опитвате да влезете във форма, е важно да спите достатъчно. По време на сън тялото ви се възстановява и ако не спите достатъчно, не му давате необходимото време да се възстанови. Затова се уверете, че спите поне по осем часа всяка нощ.

10. Не се отказвайте.

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато се опитвате да влезете във форма, е да не се отказвате. Лесно е да се обезкуражите, особено ако не виждате резултати веднага. Но ако се придържате към това, ще видите резултати. Така че не се отказвайте от фитнес целите си и продължавайте да работите за постигането им.

В заключение, има много начини да влезете във форма през зимата и това зависи от това какво търсите. Ако искате да останете активни и на открито, тогава ще трябва да намерите дейности, които ви харесват и които отговарят на графика ви. Ако искате да отслабнете, тогава ще трябва да бъдете по-внимателни с диетата си и да се уверите, че правите достатъчно упражнения. Без значение какви са целите ви, има много начини да поддържате добра физическа форма през зимата. Просто бъдете креативни, забавлявайте се и бъдете мотивирани!


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed