Топ 7 предимства на добавките с никотинамид рибозид хлорид с апигенин

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Топ 7 предимства на добавките с никотинамид рибозид хлорид с апигенин

В сферата на здравето и благосъстоянието стремежът към дълголетие и жизненост доведе до изследването на различни добавки. Една такава комбинация, която привлече вниманието, е никотинамид рибозид хлорид (NR) с добавен апигенин. Тези съединения, когато се комбинират, предлагат множество ползи, които допринасят за цялостното благосъстояние. Нека се задълбочим в първите седем предимства на включването на NR-A by DR-D Longevity във вашия режим.

Подобрено производство на клетъчна енергия

Никотинамид рибозид хлоридът е прекурсор на никотинамид аденин динуклеотид (NAD+), коензим, който е от решаващо значение за производството на клетъчна енергия. Чрез увеличаване на нивата на NAD+, NR насърчава митохондриалната функция, като по този начин подобрява енергийния метаболизъм. Апигенинът допълва този ефект чрез активиране на AMP-активирана протеин киназа (AMPK), ключов играч в регулирането на клетъчната енергия. Заедно NR и апигенин работят синергично, за да оптимизират производството на клетъчна енергия, което води до повишена жизненост и издръжливост.

Топ 7 предимства на добавките с никотинамид рибозид хлорид с апигенин - клетъчна енергия

Подпомага здравословното стареене

Стареенето е придружено от спад в нивата на NAD+, което може да компрометира клетъчната функция и да допринесе за спад, свързан с възрастта. Чрез попълване на нивата на NAD+, NR помага в борбата с свързаните с възрастта клетъчни увреждания и насърчава здравословното стареене. В допълнение, апигенинът проявява мощни антиоксидантни свойства, защитавайки клетките от оксидативен стрес и възпаление, като по този начин допълнително подпомага грациозното стареене.

Насърчава метаболитното здраве

Доказано е, че добавката на NR подобрява метаболитното здраве чрез повишаване на инсулиновата чувствителност и метаболизма на глюкозата. Това може да бъде особено полезно за хора с метаболитни нарушения като диабет или затлъстяване. Апигенинът допълва тези ефекти чрез модулиране на различни метаболитни пътища, включително липидния метаболизъм и диференциацията на адипоцитите, като в крайна сметка насърчава метаболитната хомеостаза.

Поддържа когнитивната функция

NAD+ играе критична роля за здравето на невроните и когнитивната функция. Подпомагайки митохондриалната функция и производството на клетъчна енергия в мозъка, NR може да помогне за поддържане на когнитивната яснота и паметта с напредване на възрастта. Апигенинът подобрява тези когнитивни ползи чрез упражняване на неврозащитни ефекти, намаляване на невровъзпалението и насърчаване на синаптичната пластичност, като по този начин поддържа цялостното здраве на мозъка.

Топ 7 предимства на добавките с никотинамид рибозид хлорид с апигенин - когнитивна функция

Повишава производителността при упражнения

Доказано е, че добавката на NR подобрява производителността при упражнения и издръжливостта чрез подобряване на митохондриалната функция и метаболизма на скелетните мускули. Това може да доведе до повишен капацитет за упражнения и по-бързо време за възстановяване. Апигенинът допълва тези ползи, като намалява предизвикания от тренировка оксидативен стрес и възпаление, позволявайки по-ефективно възстановяване на мускулите и адаптиране към стреса при тренировка.

Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

NAD+ играе решаваща роля в сърдечно-съдовата функция, включително регулиране на съдовия тонус, ендотелната функция и оксидативния стрес. Чрез попълване на нивата на NAD+, NR поддържа здравето на сърдечно-съдовата система и може да помогне за предотвратяване на свързани с възрастта сърдечно-съдови заболявания. Апигенинът допълнително допринася за сърдечно-съдовото здраве чрез подобряване на ендотелната функция, намаляване на възпалението и понижаване на кръвното налягане, като по този начин насърчава цялостното здраве на сърцето.

Подобрява активността на сиртуин

Добавката на NR активира сиртуините, клас протеини за дълголетие, свързани с различни ползи за здравето, включително подобрена митохондриална функция, възстановяване на ДНК и устойчивост на стрес. Сиртуините играят ключова роля в регулирането на процесите на клетъчно стареене и насърчаване на дълголетието. Апигенинът увеличава активността на сиртуин чрез активиране на сиртуин-1 (SIRT1), най-добре проученият член на семейството на сиртуин, като по този начин усилва анти-стареещите ефекти на NR.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed