Таванът - от класическо решение до истински шедьовър

Вие сте тук

No votes yet
цветен тава с инетресни форми

За съжаление, таванът е един елемент от интериора на жилището, който често остава пренебрегнат в наши дни. Казваме за съжаление, защото с малко креативност и доза допълнителни усилия той може да бъде превърнат в истинско произведение на изкуството. Доказателство за това са таваните в някои известни замъци и благороднически резиденции и т.н., които и до ден днешен смайват посетителите им. Ако искате и вашият таван да бъде така зашеметяващ, заложете на някои от идеите, които ще откриете в тази статия.

Гипсокартон - стандартното и практично решение

Таваните от гипсокартон са едно все по-предпочитано решение не само за дома, но и за офиса, административни и публични сгради. Причината за тяхната нарастваща популярност са редицата предимства, които този материал предлага.

Ще започнем от това, че той е лек и позволява да бъдат създадени разнообразни форми и конструкции. От дизайн гледна точка, гипсокартонът позволява да създадете както по-класическа и изчистена визия, така и нещо по-впечатляващо и разчупено. Какво да бъде зависи само от вашето въображение и предпочитания. Ако сте решили да се захванете с такъв проект, в онлайн строителен магазин Markita ще откриете разнообразие от различни видове гипсокартон: https://markita.net/gipsokarton.html.

Елементи от естествено дърво

Дървените плоскости за тавана са едно модерно и съвременно решение, което има силата да внесе допълнителна доза уют и топлина в помещението. По тази причината са отличен избор за стаите, където прекарвате повече време - всекидневната и спалнята. Хубавото е, че имате възможност да избирате между различни видове дърво, така че да откриете тоновете, които най-добре подхождат на интериора.

Гредите на тавана, които се спускат до пода са още един хит в момента. Te връщат усещането за стара вила или къща в провинцията. Отлично решение за ценителите на домашния уют.

Като цяло тенденцията с естествените материали в обзавеждането е изключително модерна в момента, тъй като отговаря на природосъобразния начин на живот, от който все повече хора живо се интересуват и се стремят да постигнат.

Нарисувани шедьоври

Не е нужно да сте Микеланджело, нито домът ви да е Сикстинската капела, за да имате нарисуван таван. Ако сте по-артистична натура и обичате забележителния интериорен дизайн, но нарисуваният таван ще е още един елемент, който да допринесе за креативното излъчване на дома ви.

 Ако вие самите не сте художници или артисти, предизвикателството е да откриете изпълнител на този амбициозен проект. С малко повече търсене, сигурни сме, че може да попаднете на талантливи артисти, които да преобразят тавана ви завинаги и да го превърнат в уникален шедьовър на изкуството.

Игра на светлини

Ако се замислите, ще откриете, че таванът е небето на вашия дом. Ако му липсват звездите или голямо слънце, значи е време да добавите осветителни тела. Малки лампи, подредени в интересен ред или пък по-големи висящи осветителни тела, а защо не и комбинация от двете. Те ще придадат едно романтично, светло и уютно чувство в стаята ви. Добра идея е да имате ключ с плавно регулиране на светлината, така че сами да избирате нивото на осветление според повода и ситуацията - романтично и уютно или светло и просторно.

Това са само няколко интересни идеи, с които лесно може да преобразите вашия дом. Бъдете креативни и открийте перфектния дизайн за вашия таван.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed