Съвети при избор на авто гуми от марката bridgestone

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Изборът на автомобилни гуми не бива да се подценява. От вида и качеството на гумите зависи нивото на комфорт при шофиране, нивото на стабилност на автомобила на пътната настилка и маневреността, както и цялостният външен вид на автомобила. 

Ще ви представим някои основни препоръки към кои точно марки гуми да се насочите, както и на кое да обърнем внимание при избор на гуми. Една от най-популярните марки е bridgestone. Важно е да вземем предвид някои характеристики на гумите, за да сме сигурни, че те ще са най-подходящи за нашия автомобил.

Автомобилните bridgestone гуми се делят на различни видове според предназначението, размерите, капацитета на максималното натоварване и вида им. 

Както всички знаем, по своето предназначение те се делят основно на летни, зимни и всесезонни, а по форма на широки и тесни. По типа шарка на протектора гумите се делят на асиметрични и симетрични.

Размер

При смяна на гумите е важно размерите на новата гума да се съобразят с препоръчителните такива за дадения модел автомобил. 

Ако има несъответствие, то има риск от поява на стържещ звук при завиване. Също така могат да се появят и други проблеми, като например скоростометърът да започне да отчита грешно или пък да забележим повишен разход на гориво.

При избор на нови гуми трябва да знаете точно какви са размерите на гумите и джантите, като тази информация може да се открие в оригиналното ръководство на автомобила. Ако не разполагате с такова, то можете да откриете тази информация за вашия модел автомобил и в интернет. 

За всеки случай, ако не сте сигурни какви да са размерите на новата гума, най-добре е да се обърнете за помощ към професионален сервиз.

Тип конструкция

Автомобилните гуми се изработват от комбинация от различни материали в различно съотношение, в зависимост от предназначението и типа им.

Сред основните компоненти на протектора на гумите са естествен и синтетичен каучук, подсилващи агенти като черен въглерод и силициев двуокис, специални химически смеси, на които се дължат специфичните свойства на гумите.

Износоустойчивостта на гумите се дължи основно на състава на черен въглерод и силициев двуокис. Скелетната основа на гумите пък е изградена от текстилни и метални корди, които придават твърдостта на гумата.

Обозначаване на спецификите на гумите

На всяка гума има обозначения съставени от букви и цифри, които показват какви са широчината на гумата в милиметри, съотношението на височината към широчината в проценти, радиалната конструкция на каркаса, както и вътрешния диаметър на гумата измерен в цолове. 

Други характеристики, които обозначенията на гумите включват, са DOT номер, скоростен индекс, индекс на товароподемност, посока на въртене, предназначение (дали е лятна, зимна или всесезонна).

Без значение от какъв тип гуми се нуждаем за автомобила, важно е да не правим компромис с качеството им. Най-сигурният начин да си гарантираме избор на нови гуми от висок клас за автомобила е, като се насочим към доверени производители на гуми, които са станали синоним на качество, тъй като се доказали на автомобилния пазар.

Отличен избор са например популярните bridgestone гуми. Едни от характерните им черти са тяхното добро представяне при различни видове настилка, високо ниво на безопасност и оптимизиран пробег, постигнати благодарение на модерните инженерни иновации влагащи се в тяхното създаване.

Гумите на Bridgestone също така имат свойството да осигуряват висок контрол над автомобила дори при неблагоприятни пътни условия на дъжд, лед и сняг.

За Bridgestone

Една от най-известните марки за гуми е японската международна марка Bridgestone, която предлага богата гама от различни видове гуми за леки и тежкотоварни автомобили, мотоциклети и велосипеди. Марката води началото си от 1931-ва година е сред лидерите в света по производство на висок клас автомобилни гуми.Основен доставчик е на гуми за Формула 1. 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed