С какво лазерната епилация е по-добра от останалите процедури?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
лазерна епилация

Премахването на нежеланото окосмяване съществува от стотици години и е свързано както с естетичния идеал за гладка и мека кожа, така и с редуциране на свръх окосмяването (хирзутизъм) в дадени зони. Благодарение на непрестанно развиващите се модерни технологии, днес имаме достъп до най-ефективния за момента метод – обезкосмяването с лазер.

Съвременните лазери са изключително надеждни и прецизни. Резултатите от тяхното използване са впечатляващи и много трайни, а страничните ефекти от епилацията са сведени до минимум.

Третирането на космите с лазер е много удобно, бързо и ефикасно. Редицата предимства на процедурата лазерна епилация я правят значително по-добра за прилагане, отколкото останалите методи.

Дълготраен ефект

С лазерното епилиране си гарантирате трайно гладка кожа. Всички други похвати разчитат на откъсване, отрязване или отскубване на космите. Фоликулите им обаче остават здрави и е въпрос на време отрязаните косми да израстат отново или да поникнат нови на мястото на отскубнатите.

Лазерният лъч има друг принцип на действие Прониквайки във фоликула, той стимулира меланина да поеме енергията. Космената торбичка се уврежда от повишената температура и губи способността си да отглежда косми. Това е и причината с лазерно обезкосмяване да се постига дълготраен ефект и ако бъде прилагано поне веднъж на няколко месеца, ефектът да продължи с години.

Фактори, които оказват влияние върху дълготрайността на резултатите, могат да бъдат:

  • възраст – при хората над 40 г. резултатите са по-дълготрайни;
  • хормонален баланс – промяната на хормоналния статус при някои хора води до по-засилено окосмяване;
  • стриктно прилагане – при спазен график на процедурите се хващат повече косми в активна фаза на растеж;
  • дълбочина на космения фоликул – при някои хора тя е по-голяма и се изискват повече сесии;
  • вид и цвят на космите – при фините и по-светли косми резултатите са по-бавни.

По-безболезнен ефект

При обезкосмяване с лазер неприятните усещания са сведени до минимум, защото по време на третирането кожата се охлажда от модерната апаратура. Усещат се най-много леки боцвания, без да се появява дискомфорт.

Прецизният лазер засяга единствено космените торбички, но не и околната кожа, а освен това действието на лъча е и противовъзпалително. След процедурата лекото зачервяване или подуване е показател за ефективността и отшумява след около 2 часа.

Липса на враснали косъмчета

След бръснене или кола маска при много хора се получават враснали косми. Премахването на космите с лазер води до термично унищожаване на фоликулите, от които те израстват. Това предотвратява растежа на нови косми и появата на враснали такива.

Възможност за целогодишно прилагане

Епилирането с лазер е приложимо през всички сезони. Ако става дума за летните месеци, условието е кожата да не бъде излагана на слънце преди и след процедурата за интервал, посочен от специалиста.

Подобрено качество на кожата

Докато се провежда лазерна епилация, не се премахва или наранява горния слой на кожата. Това предотвратява риска от раздразнения или обрив, които се получават често след кола маска или бръснене.

Безболезнената лазерна процедура подобрява качеството на кожата в съответната зона и успява да заличи пигментации, а освен това и я подмладява.

Високата ефективност, безвредност и ниво на комфорт при процедурата лазерно епилиране, както и приложимостта ѝ за всеки тип кожа я прави търсен и предпочитан метод в грижата за красотата и здравето.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed