С какви диоптрични очила ще изглеждате по-интелигентни?

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
очила с които да изглеждаме по-интелигентни

През последните години носенето на очила не е просто необходимост, а е стилен акцент и допълнение към начина, по който изглеждате цялостно. Този аксесоар е популярен и привлекателен завършек за изграждане на женската визия като стилна и актуална, особено в работната офис среда.

Освен да ви кара да изглеждате красиви, диоптричните очила ви карат да изглеждате по-умни.

Ако целите да създадете представа за по-висока степен на интелигентност, екипът на SkyOptic дава няколко съвета и идеи на жените, чрез които да изглеждат модерно и да открият подходящия чифт за себе си.

Създават ли впечатление дамските аксесоари за по-висока интелигентност?

Има множество асоциации, които може да си направите и да обвържете нивото на интелигентност с визията и по-специално наличието на диоптрични аксесоари. Учените, лекторите, професорите, философите и отличниците на випуска често притежават визия, към чиито изграждащи елементи се причисляват и очилата.

Проведени са проучвания, които показват, че хората, притежаващи висок коефициент на интелигентност, са предразположени значително повече към развиването на зрителни проблеми, отколкото са представителите на средното и ниско IQ.

дамски очила с диоптър

През последните години е много популярно носенето на рамки на дамски диоптрични очила, независимо дали има влошено зрение. В този случай това е част от стайлинг, който създава усещането за една по-умна и успешна личност. Това създава и цяла модна вълна, при която безцветните аксесоари, наподобяващи диоптрични модели, се предлагат от световноизвестни брандове.

Интелигентността и изискаността вървят правопропорционално, а използването на дамски диоптрични очила е предпочитан елемент за създаването на положителни първи впечатление сред важна аудитория.

Каква форма да изберете?

Формата на женските очила има значително влияние върху изискания, прилежен и интелигентен външен вид. Поради тази причина, когато решите да се снабдите с подходящ аксесоар за вас и вашата визия, е правилно да обърнете внимание на формата на лицето си, според която да определите и типа на рамките. Можете да потърсите мнението на професионалист, който да ви даде насоки и да ви помогне в избора или да се посветите на женската си интуиция. Според формата на лицето, която притежавате, открийте най-оптималния вариант за себе си.

 1. Овално лице
  За да постигнете целта си да изглеждате умни и едновременно красиви, моделите, към които следва да се насочите, трябва да бъдат тип: котешко око, авиатор, пеперуда. Квадратните и правоъгълни рамки балансират отлично овалната форма на лицето и допълват дамската визия. Ако притежавате овална лицева структура, е препоръчително да избягвате прекалено масивни модели, които да покриват по-голямата част и да обезличат пропорциите.

 2. Кръгло лице
  При заоблено лице е важно да бъдете деликатни към дамските модели, към които се насочвате. Избягвайте кръгли форми или модели без рамка, защото това ще подчертае закръглената форма. Вариантите тип авиатор или котешко око са подходящ избор.

 3. Квадратно или правоъгълно лице
  При такива заострени форми е правилно да изберете дамски диоптрични очила, чийто тип е заоблен и създава баланс между чертите ви и дизайна на модела. Важно е да се дистанцирате от прекалено масивните предложения за очила, защото те ще създадат грубовата представа за вас, а не тази която целите – интелигентната.

 4. Триъгълно/сърцевидно лице – при такъв тип дамски форми долната част на лицето създава впечатление като значително по-малка от горната, което означава, че за създаването на търсената визия е подходящо да заложите на диоптричен вариант, който е тип авиатор или е без рамка.

Какви специфики трябва да притежават дамските диоптрични модели?

Дамските диоптрични модели, които карат притежателите от женски пол да изглеждат с по-висок коефициент на интелигентност трябва да притежават следните отличителни характеристики, затвърждаващи целите:

 • качествени – първокласните и оригинални изработки се характеризират с качествени материали, които са вложени в крайния продукт. Когато артикулът изглежда изящен, той придава и такъв представителен вид на притежателя си;

 • първокласна изработка на стъклата – върху стъклата пада акцентът на модела, което изисква внимателен избор на този елемент от дамския аксесоар;

 • удобна и изящна рамка – когато имате влошено зрение се предполага, че ще използвате тези очила през голяма част от деня. Заложете на рамка, която е едновременно удобна и притежава красив външен вид;

 • подходящ дизайн – ако искате да спечелите вниманието и да изградите добро впечатление сред събеседниците си в офиса е добре да се насочите към стилни и изчистени дизайни, които да допълнят начина на обличане;

 • неутрални цветове – класическите нюанси, като черно и сиво, винаги са добър избор, когато искате да изглеждате представителни и интелигентни.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed