Процедури за почистване на лице

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Жена с маска почистване на лице

Когато става въпрос за процедури за почистване на лице, имате няколко варианта. Преди да започнете, не забравяйте да анализирате състоянието на кожата си и да изберете почистваща козметика, която е подходяща за вашите нужди. Има и някои съвети, които трябва да избягвате, като например използването на гореща вода, когато кожата ви е раздразнена или има акне. Ако се интересувате да научите повече за почистването на лицето, прочетете! Има много различни опции за вас. Но най-важното нещо, което трябва да запомните, е да използвате само естествени продукти, за да поддържате кожата си чиста.

Анализиране на кожата преди започване на процедура за лице

Козметикът ще започне с оценка на кожата и водене на бележки за състоянието на лицето. Първо трябва да се установи типа на кожата, тоест дали тя е суха, мазна или комбинирана, за да ѝ се приложи най-добрата процедура.

В някои случаи, е възможно козметикът да ви даде определени указания, с чиято помощ да се грижите вкъщи за кожата си, преди да се извърши процедурата. Например, ако имате раздразнения, тежко акне, изгаряния и подобни наранявания.

Процедури за почистване на лице - измиване

Почистване на лицето у дома

Първата стъпка в почистването на лицето у дома е да изберете правилния почистващ препарат за лице. Подходящият почистващ препарат не само ще премахне мръсотията, но и ще подобри тонуса и здравето на кожата ви. Освен това, може да намали риска от акне и пъпки. За щастие има много различни почистващи препарати.

Независимо дали имате нормална, мазна или суха кожа, трябва да изберете почистващ препарат за лице, който отговаря на специфичните нужди на вашата кожа. Повечето почистващи продукти са достатъчно нежни за повечето типове кожа, но някои не са толкова нежни, колкото други. Трябва също така да имате предвид съставките на вашия почистващ препарат. Докато повечето съставки са безопасни за нормална кожа, тези с чувствителна кожа може да искат да стоят далеч от SLS или алкохол. Освен това, колкото по-малко пяна произвежда продуктът, толкова по-добре.

Най-важната част от почистването на лицето е нанасянето на добра почистваща козметика. Правилният почистващ препарат ще полепне по повърхността на кожата ви, за да премахне мръсотията и грима, без да премахва етеричните масла. Важно е да използвате топла вода, когато миете лицето си и трябва да избягвате използването на гореща вода, тъй като тя може да изсуши кожата ви. След като измиете лицето си, използвайте хидратиращ крем или крем против стареене.

Освен с измивен гел, можете да подпомогнете почистването на лицето със скраб. Тези продукти са със зърнеста текстура и обикновено съдържат висококачествени полезни за кожата вещества. Те умело премахват замърсявания, прах, излишен себум и мъртви кожни клетки. Оставят кожата мека, нежна, гладка и с изравнен тен.

Процедури за почистване на лице - маска

Професионално почистване на лицето

Почистване на кожата в домашни условия е отлично за ежедневна грижа. Но, веднъж на няколко месеца е добре да ползвате помощта на професионалист. Ето кои са най-предпочитаните професионални процедури за почистване на кожата.

Хидродермабразио

Хидродермабразио е процедура, в чието начало, порите се отварят с помощта на пара, след което лицето се почиства, с помощта на ръчна екстракция или с инструмент, наподобяващ метална шпатула. Тази процедура е подходяща за дълбоко почистване на лицето, тъй като премахва черни и бели точки, акне, замърсявания. Освен това, изравнява тена, и оставя кожата съвършено гладка и мека. Накрая на процедурата се нанасят маска и хидратиращ продукт, които се усвояват отлично, докато порите са отворени.

Пилинг

Пилингът е щадящ и лесен начин да почистите лицето от комедони и несъвършенства. Има много начини, и наистина разнообразие от продукти на пазара, с които да ексфолирате кожата си у дома. Но, в професионалните естетични центрове се предлагат малко по-различни пилинг процедури. Сред най-популярните такива е химическият пилинг, който не толкова почиства порите, колкото помага за наистина дълбоко акне и премахване на белези и бръчки.

Професионално почистване на лицето

В случай, че желаете да се информирате за повече процедури за лице, свържете с естетичен център Satori. Те са едни от най-предпочитаните козметични специалисти в България, и с радост ще ви помогнат.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed