Плюсове и минуси на различните видове бързи кредити

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Плюсове и минуси на различните видове бързи кредити

Бързите кредити могат да бъдат полезни в моменти на нужда, но трябва да се използват само в краен случай. Ето някои често срещани погрешни схващания относно тези видове заеми и как да избегнете използването им. По-долу са изброени някои предимства и недостатъци на заемите до заплата, заемите в заложни къщи, картите за търговия на дребно и предплатените дебитни карти. Прочетете, за да разберете най-добрите опции за вас. В зависимост от вашата лична ситуация, един вид бърз кредит може да е подходящ за вас, докато за други хора не е.

Заеми до заплата

Кредит до заплата е форма на краткосрочен заем, теглен от хора в нужда. Тези заеми се издават в замяна на подписан чек и разрешение за електронно теглене на пари от банковата сметка на кредитополучателя на падежната дата. Заемът обикновено се дължи на следващия ден на плащане на кредитополучателя, което може да е след две седмици или дори месец. Когато кредитополучателите кандидатстват за заем до заплата в магазин, те трябва да се върнат в магазина, за да го върнат. В този случай магазинът ще извърши проверка и ще направи електронно теглене за сумата на заема плюс лихвата. Онлайн кредиторите използват вместо това електронно теглене.

Кредити от заложни къщи

Въпреки че заемите от заложни къщи могат да бъдат отлично решение за спешни средства, трябва да сте наясно с разходите и ГПР, които идват с тях. Освен това, ако трябва да заемете голяма сума, заемът от заложна къща може да бъде по-скъп от кредитна карта или личен заем. В зависимост от финансовото ви състояние можете да изберете други опции, като например получаване на паричен аванс от банка. Все пак трябва да проверите кредитната си история, преди да вземете заем в заложна къща.

Карти на дребно

Кредитните карти в магазина се получават по-лесно от кредитните карти. Касиерите често насърчават купувачите да кандидатстват за тях и много от тях предлагат специални опции за финансиране и отстъпки. За да кандидатствате, трябва да представите своя социалноосигурителен номер и идентификация. Решението по вашата кандидатура обикновено е мигновено. Ако пазарувате за големи покупки, опитайте се да вземете карта със специални възможности за финансиране. Не забравяйте да разберете условията на офертата, преди да се регистрирате. По този начин няма да ви бъдат начислени такси за закъснение или лихва върху парите.

Предплатени дебитни карти

За кредитополучатели, които се нуждаят от спешни пари в брой, предплатените дебитни карти може да са отговорът. Тези карти позволяват бърз достъп до средства за плащане на сметки и теглене от банкомат. По-голямата част от предплатените карти са достъпни за държавни и директни депозити. Някои дори предлагат програми за награди, които ви позволяват да харчите повече, отколкото сте заредили на картата. В законните държави със заеми до заплата можете да избирате от няколко кредитора и дори можете да сравните времето им за изпълнение и лекотата на кандидатстване.

Лични заеми

Личните бързи кредити могат да ви помогнат бързо да получите средствата, от които се нуждаете. Тези заеми са обезпечени с вашата собствена информация, така че кредиторът ви ще знае финансовото ви състояние и ще ви одобри въз основа на вашата информация. Важно е обаче да запомните, че дори най-ниските рекламирани лихвени проценти не важат за всички. Това е така, защото вашият кредитен рейтинг и история ще определят дали отговаряте на изискванията или не. Да знаете къде сте финансово, преди да кандидатствате за заем, може да ви помогне да избегнете скъпи грешки.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed