Осветителните тела в банята – как да я осветим правилно.

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
осветително тяло за баня

Когато стане въпрос за интериорно осветление, банята получава най-малко внимание.

Когато започнат ремонт повечето хора си съставят бюджет в който осветлението на банята изобщо не влиза като отделно перо. Почти всички отделят пари за осветление в дневната, спалнята, кухнята и пропускат банята, като това важи за хората, които търсят осветителни тела и в София и в Бургас и във Варна. Най-честата гледка е баня с едно осветително тяло на тавана и на него се разчита да свърши цялата работа - както се досещате, безуспешно.

Баните, от места, където просто има течаща вода, са еволюирали до места със спа и парен душ. Хората нямат търпение да се приберат и да смъкнат напрежението от себе си, потопявайки се в обстановката на банята. Естествено, осветлението в едно помещение за релаксация, не може да бъде пренебрегнато. Доброто осветление за баня включва няколко нива на осветление. Първо, трябва да се сложи основно осветление, което да може да се регулира и затъмнява, за по-интимна обстановка. Освен това местата, които се нуждаят от по-силна светлина, да бъдат снабдени с локални осветителни тела. Такива места са душовете и огледалата, примерно. За да спестите време от обикаляне безцелно по магазините за осветителни тела в София или Варна, можете да погледнете в интернет и да поръчате за секунди.

Какво осветление да сложим покрай огледалото в банята?

Трябва да изберем такива лампи, които да ни осветяват лицето и главата директно. Ако използваме огледалото за гримиране или бръснене ясният образ е задължителен. Най-честата грешка е да се постави осветително тяло отгоре над самото огледало. Абсолютна грешка е защото така светлината пада под такъв ъгъл, че създава сенки. Правоъгълните лампи или лампите тип свещи са изключително подходящи да се позиционират от двете страни на огледалото, като по този начин излъчват светлина, която осветява директно лицето без излишни нюанси и сенки.Индустрията на мебели за баня обаче е много голяма и е създала определени форми огледала, при които не би било добра идея да се сложат осветителни тела от двете страни. При тях трябва да се закачат отгоре, но е хубаво да са на поне 200см разстояние от пода и да са с повече от 150 вата.Душът е следващото място, където трябва да се постави някакво локално осветително тяло. За малки бани или душ кабини със стъклени врати и стени може и да няма нужда от допълнителна светлина, в противен случай много подходящи са вградените лунички. Те служат добре и за над тоалетната.

Общата светлина

Тя трябва да е заместител на дневната и нито повече нито по-малко. Най-подходящи са висящите от тавана лампи или под формата на полилеи. Друг много модерен вариант е вграденото във окаченият таван осветление, което се прави с LED светлини и придава на банята мека светлина обгръщаща я във всеки ъгъл.

Осветителни тела, които да сочат към акцент в банята.

Много често хората добавят елементи, които да се набиват на очи повече и да привличат вниманието към тях – акценти. Ако искат да ги подсилят се добавя и осветление, което в повечето ситуации е добре насочен малък прожектор, който да не създава излишни сенки и нюанси. Най-подходящи са тези лампи, които могат да се въртят и насочват в правилната посока, на някой ъгълът им достига до 35 градуса.

Регулиращи се светлини в банята.

С различната функционалност на банята идва и нуждата от различно количество светлина в нея. Това лесно може да бъде получено като се сложат такива светлини, чиято сила може да бъде контролирана. Няма дизайнер, който да не обича хитринките на модерните технологии и това е само един добър пример за тях. Освен придаването на релаксираща обстановка, друго преимущество е и пестенето на електроенергия по този начин.

Осветлението в банята трябва да е преди всичко удобно. Не бързайте с избора си и разгледайте всичко което ви предлагат, проучете добре различните видове крушки, както и какво точно ви трябва на вас.

Където и да се намирате в Бургас, Варна или София, онлайн магазините за осветителни тела ви предлагат възможността да проучите най-модерните настолни лампи, полилеи и всякаква друга осветителна техника подходяща, както за интериора, така и за екстериора.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed