Основни правила - Как и къде да нанасяте слънцезащита на децата ви?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Жена нанася слънцезащитен крем на дете

Лятото настъпва с пълна сила и е време да се замислим за правилната грижа за кожата. Детската кожа е изключително чувствителна, затова е важно да се спрете на правилната грижа. В днешната статия ще ви помогнем да намерите начини за поставяне на продукти с фактор, както и да ги нанасяте правилно. 

Как да нанасяте слънцезащита на децата си?

За да нанасяте правилно козметика за и след слънце е важно да сте сигурни, че сте избрали качествени продукти и ги нанасяте на правилните места. Спрейовете са едни от най-лесните за поставяне, щом става дума за децата. Може да се спрете на тях като ви препоръчваме да изберете поне 30ти фактор, а в повечето случаи е добре 50ти. 

Важно е да се съобразите и с възрастта на вашето дете, защото тя ще ви помогне да се спрете на правилните продукти. За да ги нанасяте правилно е достатъчно да ги втриете добре в кожата с кръгови движения, докато попият изцяло. За да запазите фактора за възможно най-дълго време е добре да повтаряте нанасянето на всеки 2 часа, както и след всяко излизане от водата, ако има такава. 

Един от най-важните съвети, с които е добре да се съобразите е, че дори и да поставяте много силна слънцезащита може да нараните детската кожа при вредните часове. Избягвайте слънчеви бани между 11 и 16 часа, за да запазите гладка, ненаранена и красива детската кожа. 

Къде трябва да нанасяте слънцезащита на децата си?

След като вече знаете, как да нанасяте детската грижа е редно да се спрете на нови продукти, които да я защитават. Такива ще намерите тук: https://366.bg/products/kozmetika/sluncezashtitna-kozmetika/deca

Започнете нанасянето от лицето. Втрийте продукта по бузите, нослето и челото, не забравяйте ушите, очите, както шията и врата. Това са най-важните части, за които не трябва да забравяте. Ако вашето дете има много бяла кожа ви препоръчваме да изберете спрей за коса със защита, както и балсам за устни с фактор.

Раменете са другата част от тялото, която изгаря много, затова нанасяйте често там. Преминете към гърба и под очертанията на банските. За ръцете е важно да не забравяте, както горната, така и долната част. Много често нежната детска кожа изгаря между пръстите. 

Обърнете специално внимание на ходилата на децата си, защото може да се появи изгаряне дори по долната част на ходилото. Нанесете добре и масажирайте, докато не изсъхне напълно, защото в противен случай ще се изтрие от пясъка или пода в басейна. Използвайте момента да нанесете повече продукт между пръстите.

За да предпазите нежната детска кожа е достатъчно да се спрете на правилните продукти при защита от слънцето. Нанасяйте редовно и не правете компромис с всички открити места. Заложете на продукти, които познавате или изберете новите, с които ще посрещнете лятото. Не чакайте последния момент, за да се насочите към тях и да започнете да ги употребявате. 

Добре е да нанасяте продукт на всеки два часа и да изчаквате пълното му попиване. Какви са слънцезащитните продукти, които харесвате и колко от съветите ни сте изпълнявали правилно?


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed