Образованото дете става хармоничен човек

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Владеенето на чужди езици е ключово умение, което днес се оказва задължително да притежаваме. Още от ранна възраст децата ни са поставени в най-различни ситуации, в които знаенето на английски е императив, без който трудно можем да минем. Ако искате детето ви да стане хармоничен, образован и адаптивен човек, не чакайте, а проучете какви са възможностите за него да се запише на обучителен лагер.

Учените са установили, че на практика няма минимална възрастова граница, при която нашето дете може да започне да се занимава с изучаване на чужди езици. Единственото, което играе съществена роля, ако искаме да го изпратим само на детски образователен лагер, е това то да е вече достатъчно поотраснало и зряло, за да може да се раздели с вас. Ако все още е рано за това, има лагери, които предлагат възможност един или повече възрастни да отседнат в същия комплекс, за да може детето плавно да направи прехода от привързаност към дома до самостоятелност. За повечето деца 4 – 5-годишна възраст е оптималният момент да посетят за пръв път лагер с изучаване на английски език.

За малките най-подходяща е интензивната форма на обучение. Същевременно, за да не ги стресираме и така да предизвикаме раздразнение и съпротивление у тях, трябва внимателно да преценим каква да бъде тази програма. За да усвоява материала с лекота, детето трябва да бъде поверено в ръцете на вещи педагози с опит в чуждоезиковото преподаване. Те знаят как да достигнат до малчугана, като провокират любопитството му.

Препоръчително е активното учене на английски да се комбинира с достатъчно физкултурна дейност, която да балансира натоварването от чуждия език. Йогата е едно много подходяща философия за хармонично физическо и психическо развитие на нашето дете. С кратки занимания в свободното време извън часовете по чужд език едновременно мускулите и ставите се раздвижват, отделят се ендорфини и се нормализират нивата на адреналин, но и мозъкът на детето се стимулира да учи и усвоява качествено.

Игрите и забавленията също са от огромно значение за успеха на езиковия курс, особено когато той се провежда през лятото! Нуждата на децата от игра е основополагаща за тяхното развитие. Нека, отнемайки от ваканционното време на малчуганите, да им осигурим в замяна едно незабравимо изживяване. Подобни положителни емоции ще им помогнат трайно да запазят новите си знания. Вариантите за отдих в планинския лагер на “ЛъкиКидс” са безброй: излет в планината, лек и трек през природата и возене на лифт с живописни гледки, разходка из старините и околностите на Банско, плуване в екологично чистия СПА басейн, ескейп стая. Тези и много други приключения очакват вашия малчуган в 5-звездния комплекс “Лъки СПА & Релакс” в град Банско.

Веселото изкарване на летния лагер дава основа за развитието на позитивно отношение към ученето като цяло. Детето, което е любопитно, учи бързо и се справя с новите ситуации доста по-безболезнено. Именно като част от забавлението, а не уроците, трябва да бъдат възприемани часовете по изкуство. Дали ще бъдат уроци по рисуване или валдорфска педагогика, убедете се, че в летния лагер, където записвате малчугана си, има предвидени подобни практики.

Едно от най-важните неща при израстването на хармоничния млад човек, това е досегът с природата. Възползвайте се от възможността да подарите на детето си максимално много време, прекарано навън в досег с флората и фауната и природните чудеса на нашата родина. По този начин ще можете да запалите у него пламъка на интереса към заобикалящата ни жива природа и нейните чудеса.

Запознанството с историческото минало е още един момент, който е ключов за балансираното развитие на децата ни. Банско е идеалното място за целта. Центърът на градчето омагьосва със своите десетки културно-исторически паметници. Те ще накарат малките туристи да се почувстват като истински изследователи. Тъй като в Банско всички сгради и паметници са напълно автентични, детето дори ще се почувства потопено в тази старинна обстановка. Така то ще може да я разбере още по-добре и да я приеме присърце.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed