Мило Борисов и Палмс Мюзик Сред Топ Продуцентски Компании в България

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
palms music основана от мило борисов

Повечето българи знаят имената на само няколко компании, които се занимават с организирането и финансирането на различни проекти от сферата на изкуството и телевизията. Някак си в България не е толкова наложено продуцентските къщи да си правят толкова силна реклама, за разлика от Американските и Холивудски компании. Но те са от основно значение за съществуването на толкова много любими за нас предавания, концерти, шоута, постановки и др. Затова реших в тази статия да споделя няколко компании занимаващи се с различни части от изкуството, телевизията и медиите като цяло.

Палмс Мюзик

Palms Music е сравнително млада агенция и има интересно начало. Неин основател е не безисвестния български бизнесмен Мило Борисов. Ако името ви се струва познато, то това не е без причина. Мило Борисов е основна фигура в букмейкръската компания Palms Bet, чрез които инвестира и подпомага разивването на българския спорт. Сега обаче, г-н Борисов е насочил погледа си към културата. Целта на компанията е да намира и развива родни таланти, да им дава поле за изява и растеж. Палмс Мюзик и Мило Борисов имат за цел да помогнат на български таланти от различни сфери на културата и изкуството - опера, балет, скулптора, театър и др., както правят за българския спорт под флага на Палмс Бет и Телематик Интерактив.

Въпреки кратката си за сега история, зад компанията има сериозна подкрепа в лицето на г-н Борисов и желанието му да подкрепя развитието на българската култура и изкуство.

Седем Осми

Може би няма по-известна продуцентска компания в България. Агенцията публикува книги, музикални произведения, телевизионни предавания исериали, както и документални филми. Ася Тодорова, Евгени Димитров и Слави Трифонов съставляват борда на директорите.

Първоначално известна като Музикална къща Ку-Ку и създадена през 1993 г., бива преименувана на Седем Осми. Първоначално музикалното студио работи по продукцията на група "Ку-ку Бенд"; по-късно планира турнетата на "Ку-ку", "Каналето" и "Хъшове" в България. Оттогава фирмата поддържа значителни пазарни позиции в областта на попфолк музиката. Заедно с "Ку-ку бенд" и Слави Трифонов, през своята история фирмата е продуцирала музиканти, сред които Сашо Роман, Кали, Руслан Мъйнов, Мария Илиева, Каризма, Нина Николина, Ирина Флорин и Драгомир Драганов (Драго Чая) и други.

Може би името на агенцията е най-известно и свързано с най-голямото ток шоу в България -  Шоуто на Слави. Но все пак, те имат много други продукции зад гърба си, едни от най-известните и популярни риалити шоута в България. Някои от тях са Сървайвър 1, Мюзик Айдъл, Гласът на България и България търси талант. 

Междинна Станция

Може би името на продуцентската къща не е толкова известно, колкото нейните собственици и основатели - Иван Христов и Андрей Арнаудов. В портфолиото си от проекти ще разпознаете много от известните предавания и хитови риалити шоута. Някои от тях включват предаването Сблъсък, Мюзик Айдъл, Това го знае всяко хлапе и разбира се - Фермата. През годините тези предавания са се излъчвали с различни техни партньори, основно bTV, Nova и телевизия ТВ7.

Мирамар Филм

Мирамар е друга продуцентска компания от България. Небезизвестната компания стои зад множество нашумели реклами и събития през последните години. В портфолиото им ще намерите събития организирани за известни компании като Теленор, Кока Кола, БОБ и Мтел както и СИБАНК.

Сред филмите, които са продуцирали са Четири Достоверни истории за една абсурдна вечер, Чума, Мария, Любовни черупки и други.

За разлика от другите фирми, те имат доста по-широк диапазон на действие, което включва игрални, документални, анимационни филми, реклами, събития и т.н. Техните филми са получили и международно признание на престижни фестивали, както и успехи на българския бокс офис.

Продуцентска къща Пирина

Основана през 2003, Пирина е една от продуцентските къщи в България, която е успяла да запази активност през последните 20 години главно чрез организирането на проекти около българския фолклор.

Макар да не са толкова комерсиални като другите компании, които споменахме, те са си намерили нишата и са изградили репутация не само из българските фолклор изпълнители, но и почитателите на българската музика. Последните проекти, които те са организирали към момента включват представянето на нов музикален проект в Албания на Илия Луков и други негови концерти, както и Общобългарски младежки Фолклорен събор "С България в сърцето".

Ако сте фен на фолклора или искате да станете фолклорен изпълнител - това е най-подходящата продуцентска компания за вас.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed