Кои са рисковете при лазерната епилация?

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
рискове при лазерна епилация

За съжаление повечето популярни рискове при лазерната епилация са митове, а тези неща, с които наистина трябва да се внимава не са особено известни. Специалистите от център за лазерна епилация и козметични процедури VivianDerma ще ни разкажат повече за особеностите на процедурата и рисковете, които тя крие. Това е комплексна процедура, която третира кожата на пациента и премахва нежеланото окосмяване за нула време. Преди обаче епилацията да подейства има редица условия, които пациентът трябва да е изпълнил. Само тогава процедурата ще има трайни резултати.

Неподходящ апарат за лазерна епилация

Не всеки уред за лазерна епилация е подходящ за всеки типаж хора. Много дълго време например, хората с по-тъмна кожа не са можели изобщо да се подложат на този тип обезкосмяване, защото лазерният лъч им е причинявал пигментация. Колкото и да се е развила тази индустрия, все още има много уреди, чиито диапазони на вълните не успяват да постигнат оптимална полза при някои хора.

Когато избирате козметик трябва да се уверите, че той е медицински козметик и има нужните дипломи. Дори даден център да разполага с най-добрата техника, винаги проверявайте, дали специалистите са квалифицирани. В противен случай, техниката дори и налице е напълно възможно да не бъде оптимално използвана. В този случай, дори има рискове от пигментации или изгаряне.

Неподходяща настройка на лазерния апарат

Тези уреди са големи и сложни за употреба. Те разполагат с изключително много настройки и параметри за определяне. При александритните лазери например, трябва да се определи дължината на вълната, диаметъра на лъча, продължителността и честотата на импулса. Това са четири параметъра, всеки със собствените си особености. Нека да видим, кои са по-важните.

Лазерите идват с точно определена дължина на вълната. Александритните например са с 755 нм и тя не се променя. Има обаче уреди, които съчетават два вида лазери с две различни дължини. Ако разполагате с такъв апарат, тогава ще трябва да изберете една от двете дължини.

Настройката за диаметър вече е малко по-особена. За различните части на тялото се прилага различен диаметър и по-плитко проникване на лъча в кожата. Освен това съществува и полова предопределеност към това колко дълбоко са разположени фоликулите на косъмчетата в кожата. При мъжете, те са позиционирани по-дълбоко и са по-здрави, заради това и диаметърът на използвания лъч е по-голям, както и дълбочината му. Това е и причината, мъжките косми да се повлияват бързо от минимален брой процедури, с уточнението, че за трайни резултати е необходимо да се изпълни целият курс на процедури.

Продължителността на импулса реално представлява милисекундите, в които лъчът се стрелва към косъма и го изгаря. По-кратките импулси действат по-бързо върху косъма, докато по-дългите може да предпазят тъмната кожа от увреждане. Честотата пък се отнася до това колко бързо може да се проведе процедурата. Като единственото нещо, което определя е колко ще бъде комфортно на клиента. Ако той има по-висок праг на поносимост, тогава честотата на светлинните излъчвания може да бъде по-висока и процедурата да свърши по-бързо.

лазерна епилация на лице

Грешно определен фототип на кожата

Повечето хора по света използват фототип категоризацията, за да определят колко е светла кожата и косата на даден човек. Тази категоризация е от I до VI, като първият фототип е светла кожа и рижава коса, а последният е дълбоко пигментирана кожа и тъмна коса. Спрямо фототипа на клиента се определя вида на параметрите, които може да се използват по време на лазерната епилация, за да се достигне максимален ефект.

В България хората са предимно от II до IV фототип. За съжаление, хората с бяла коса, не могат да се възползват от лазерната епилация, защото в косъмчетата им липсва пигмента, който да помогне на лазерния лъч да достигне до корена и да го унищожи.

Център за лазерна епилация и козметични процедури Vivian Derma

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив

Работно време: понеделник до събота от 10:00 до 18:00 ч.

Телефон: 0999 900 096


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed