Какво трябва да знаете за кошниците с цветя

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Кошници с цветя

Освен традиционните букети, много цветарски магазини предлагат и страхотни кошници с цветя. Макар да е широкоразпространено схващането, че те са подходящи за изказване на съболезнования, всъщност могат да бъдат използвани за редица други поводи, включително и за украса. В тази статия ще ви дадем малко повече информация за тях.

Те са традиционен начин за изразяване на съболезнования

Изпращането на кошница с цветя е един от най-традиционните начини за изразяване на съболезнования. Този класически жест е не само обмислен и красив, но има и символично значение. Лилиите, например, са известни с това, че носят мир. Розите, от друга страна, символизират любов и веселие. Алоето, междувременно, означава мъдрост и почтеност. Повечето цветари избират цветя с успокояваща цветова палитра.

Тъй като цветята имат различно значение в различните религии, трябва да имате предвид религиозната принадлежност на починалия, преди да изпратите кошница с цветя за съчувствие. Традиционно бели или розови цветя се използват като знак за съчувствие, но можете да изберете и друг цвят, който желаете. Някои хора избягват жълти или червени цветя, тъй като те представляват ревност или болка.

Кошници с цветя за съболезнования

Изберете устойчиви на суша цветя

Когато съставяте кошница с цветя, ще искате да изберете растения, устойчиви на суша. Това са здрави, издръжливи растения, които виреят в суха почва. Агавите, например, са популярни сред озеленителите поради лесната поддръжка и уникалните си форми. Можете също да отглеждате кактуси и сукуленти в саксии.

Гераниумите са чудесен избор за устойчиви на суша растения, тъй като имат ниска нужда от вода и отблъскват насекоми. Лобелията е друг добър избор за висяща кошница, тъй като цъфти през целия сезон. Това устойчиво на суша растение често се използва за ръбове на висящи кошници. Ще произвежда бели цветя през лятото и розови или лилави венчелистчета през зимата. Растенията от женско биле също са устойчиви на суша и не се нуждаят от поддръжка, което ги прави чудесни за висящи кошници.

Кошници с цветя - Лобелия

Изберете издръжливи цветя

Когато купувате цветна композиция, ще искате да сте сигурни, че избирате цветя, които ще издържат дълго време. Всички цветя трябва да могат да издържат поне една седмица, но тропическите цветя имат много по-дълъг живот във ваза. Те придават уникална архитектурна форма на аранжировката, както и цвят. Те дори могат да продължат до две седмици! Тези цветя също миришат страхотно и са идеални за изпращане на приятели и семейство!

Най-добрият начин вашата кошница с цветя да издържи дълго време е да се грижите правилно за тях. Поставете ги на хладно и сенчесто място, далеч от течение и пряка слънчева светлина.

Ако ви се струва трудоемко сами да създадете впечатляваща кошница с цветя, доверете се на професионалистите, каквито са цветарите на бутик Жардин. Те ще се съобразят с вашите желания и ще ви предоставят богат избор от кошници с цветя. Разгледайте предложенията им тук https://jardin.bg/product-category/flowers/baskets/.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed