Какво е нужно, за да станете професионален гримьор?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Женско лице с грим

Гримьорът може да звучи като една от нововъведените модерни професии, но всъщност тя съществува от повече време, отколкото си мислите. Гримьорът е специалист, който не просто разбира от грим, козметика и мода, но и от психология, маркетинг и дори PR. Нека не забравяме, че гримьорите се грижат за хората в киното, шоу бизнеса, модната индустрия, театъра, политиката и медиите.

Ето защо, да сте почитатели на модата и красотата не е достатъчно, за да станете професионалисти в тази сфера. Какво тогава още е необходимо? Какво в действителност е нужно, за да станем професионални гримьори? В следващите редове даваме няколко добри отправни точки за всички ентусиасти, които искат да превърнат изкуството на грима в своя професия.

Усетът към детайлите е важен

Гримът е творческа дейност, затова доза талант винаги е от помощ. Гримьорите имат набито око и умеят да изпипват детайлите до последните щрихи. Не е нужно да сте били отличници в часовете по рисуване, за да бъдете професионален гримьор, така че не се обезкуражавайте. Освен талант, ще ви трябва много практика и труд, както и постоянно усъвършенстване, за да бъдете наистина добър професионалист в тази сфера.

Обучение за професионален грим

Най-добрият начин да придобиете тези знания е чрез професионално обучение за грим. Точно както има обучения по фризьорство, маникюр и козметични процедури, например, така може да се запишете и на курсове за професионален грим.

Макар предлагането на подобни курсове в последните години да е изключително популярно, съветваме ви внимателно да проучите специалистът или школата, която го провежда. Така ще сте сигурни, че получавате качество и знания, които наистина ще ви бъдат от полза във вашето кариерно развитие.

Практикувайте редовно

Практиката е не по-малко важна. В случая тренирането върху приятели и близки пък може и да ви свърши добра работа. Така ще съберете опит и ще опознаете работата върху хора на различна възраст, с различна кожа, форма на очите, лицето и т.н. Също така, ще научите различни техники и с времето ще станете все по-добри и по-прецизни в изпълнението им. Постоянството е наистина един от най-важните фактори за успех в тази професия. Колкото повече опит имате, толкова по-лесно ще ви бъде да се превърнете от новобранец в истински професионалист.

Покажете работата си на света

Не се притеснявайте да публикувате грим визиите, които създавате във вашите социални мрежи. Това е начин повече хора да научат за вашата работа, както и да привлечете нови потенциални клиенти. С достатъчно постоянство, както и с реклама, може да наберете популярност и да се превърнете в предпочитан професионалист, към които все повече клиенти се обръщат. Полезен съвет е винаги да снимате гримовете си на хубава светлина и по възможност с добро оборудване, за да може снимките да уловят детайлите и истинските цветове на грима.

Както виждате, не е толкова лесно да станете професионален гримьор. Но не забравяйте, че именно от желанието и голямата мотивация се започва всяко голямо начинание. Ако ги имате, просто вложете малко усилия и намерете място за практика и обучение. Ние имаме отличен вариант за последните фактори за успеха в сферата на професионалния грим. Вижте наличните курсове и възможности в Pellucci.bg.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed