Какви са предимствата на термосвиваемото фолио?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
мъж покажващ палец нагоре

Термосвиваемото фолио е материал, който често се използва за нуждите на редица индустрии, благодарение на неговите отличителни качества. В следващите редове ще обърнем по-специално внимание на това какво представлява термосвиваемото фолио, къде намира приложение и какви са предимствата, които то предлага.

Какво представлява термосвиваемото фолио? 

Термо фолиото е еднослойно или многослойно полиетиленово  фолио с ниска плътност (LDPE), което е произведено посредством екструдиране. Едно от свойствата му, което го прави толкова използвано е, че термо фолиото е материал, който лесно можете да увиете около всеки предмет, без значение какъв е размерът или формата му.

След това върху повърхността се прилага топлина, която води до свиване на фолиото. Докато се свива, то  се адаптира към формата на дадения предмет и се запечатва. Това го прави изключително подходящо за опаковане на различни стоки в стекове. 
Има различни начини, по които то може да бъде използвано. По-малките предмети могат да се поставят в торба за свиване и след това да се нагряват с ръчен термопистолет. Заводите и предприятията, които редовно използват термосвиваемо фолио за по-големи товари, обикновено използват  специални високоскоростни автоматични машини, които може да увиват, загряват и запечатва едновременно.

Какви са предимствата на термосвиваемото фолио?

Използването на термосвиваемо фолио за опаковане има много приложения в различни индустрии. Не само е лесно за използване, но предлага и широк спектър от предимства.

 

 • Защита
  Когато се нагрява, термофолиото много плътно приляга към продукта. Тогава това пластмасово уплътнение напълно защитава обвитото в термо фолио съдържание. Веднъж запечатани, вещите вече са значително по-защитени от вредите, които могат да бъдат причинени от прах, мръсотия или влага. Някои видове термосвиваемо фолио дори се предлагат с UV защита, за да предпазят продуктите ви от вредните слънчеви лъчи.
 • Трайност
  Термосвиваемото фолио е направено от много здрава и издръжлива пластмаса. Трудно е да се разкъса или пробие. За разлика от други материали, термосвиваемото фолио не става крехко и не отслабва, когато е изложено на слънце или силен студ. След като термосвиваемото фолио е нагрято и запечатано върху продуктите, то няма да се разхлаби или провисне.
 • Достъпност
  В сравнение с други опаковъчни материали, термосвиваемото фолио може да бъде много достъпен избор. То също така е проектирано да минимизира пространството. Фолиото държи пакетираните предмети близо един до друг, без да е нужно използването на допълнителни обемисти материали, като кутии. Спестеното място означава спестени пари както за съхранение, така и за транспорт.
 • Брандиране
  Допълнителна характеристика на термосвиваемото фолио е, че върху него могат да бъдат отпечатани цветове, думи, картинки и лога, които да популяризират вашите продукти. От производствения етаж, докато стигне до крайния потребител, продуктът ви не е просто увит в пластмаса - той е увит във вашата марка. Това е маркетингов инструмент, който има потенциала да помогне за увеличаване на разпознаваемостта на вашия бранд. 

Това са само част от множеството предимства, които термо фолиото може да предложи за вашите бизнес нужди. Ако сте в търсене на качествено термо фолио с подходящите размери и дебелина, препоръчваме ви да изберете термосвиваемо фолио от RB Plast. Българската компания има дългогодишен опит в производството на опаковки, торби и полиетиленово фолио на атрактивна цена
 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed