Какъв смесител за кухня да си изберем?

Вие сте тук

Average: 5 (4 votes)
Стенен смесител за кухня от Forma Vita

Смесителите са много важна част от пълната визия на кухнята.

Когато те се връзват стилово с всички останали мебели в кухнята и оборудване и това доставя огромно удоволствие на окото. Избирането обаче на подходящ смесител често е съпроводено с редица трудности откъм напасването му с мивката. Освен това и стиловете не са само два, три и отнема допълнително време да се избере най-подходящият. Forma-vita.bg предлага голям избор от смесители за баня и смесители за кухня на добри цени.

Преди време, всички бяха луди по стенните смесители. Всяко чудо обаче за три дни и сега те са добре забравена категория на смесителите за кухня. Стенните видове се закрепят за стената и могат да бъдат и с една и с две ръкохватки. Техният най-голям плюс е че не използват гумените уплътнители, които трябва да се подменят регулярно, а керамичен механизъм. За съжаление, това им е единственото преимущество. Самата идея да се закачат на стената е била доста непрактична, защото е трябвало да се напаснат точно по средата на мивката и ако се получи някакво разминаване е ставало изключително неудобно за ползване. За мивки с големи корита са пригодени стенни смесители за кухня с изтеглящ се душ – така се улеснява достигането до всяка точка на мивката. Повечето стенни модели се закупуват от хора, които заменят друг, развалил се вече стенен модел, а не сега направен такъв.

Най-често използваните модели са стоящите смесители за кухня, които трябва да се инсталират на самата мивка или на плота.

Те са доста по-удобни и доста по-използвани днешно време спрямо стенните модели. Естествено, има доста различни модели и видове смесители - вижте сериите смесители за баня и кухня Forma Vita. Първо, задължително трябва да се знае на каква мивка ще се монтира, за да не се получи така че смесителят е готов, а мивката се търси с месеци. Освен това стоящите модели могат да се монтират централно или отстрани. Освен това дължината на смесителят за кухня зависи и дали мивката е еднокоритна или двукоритна, защото чучурът трябва да е извит така че водата да попада вътре максимално точно. Стоящите смесители за кухня също могат да бъдат с две или с една ръкохватка, според предпочитанията на потребителят. Най-често са срещани тези с хромирано покритие, но има и един специален вид, който също има доста почитатели – с иноксово покритие. То е матирано и когато се напръска с вода не личи. Освен това по него не се забелязват и отпечатъци от пръски и мръсотия. Иноксовите смесители са предпочитани при мивки, които имат матово покритие или някакъв матов завършек.

Както всяко нещо в обзавеждането, така и при смесителите за кухня има модни тенденции.

Те не влияят толкова на функционалността на елементите, колкото на тяхната цена. Много интересен и широко предпочитан стил последно време е ретро стилът. Ретро смесителите за кухня са последният писък на модата. С един бърз поглед можете да забележите, колко различни модели са в тази категория и колко от вашите близки и познати са си обзавели кухните с тях. Тенденцията за ретро обзавеждане е за цялата мебелировка, естествено няма как и смесителите за кухня да останат незасегнати. Както казахме, смесителите трябва да са част от цялостното обзавеждане, а не елемент сам за себе си. Тези смесители са снабдени с много детайли и прецизна изработка. Те също могат да бъдат с една или с две ръкохватки и да имат различно монтиране и дължина на чучура.

За да изберете най-подходящия за вашия дом смесител, наблегнете на това какво точно ще ви трябва като функционалност, после подберете по-големите елементи, като мивката и чак накрая се спрете на смесителите. По този начин ще си осигурите добре обзаведена стилна кухня, в която всеки елемент си пасва на мястото, че даже и смесителят с кухнята.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed