Как да сглобите наргиле у дома: Ръководство стъпка по стъпка

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Как да сглобите наргиле у дома

Пушенето на наргиле се превърна в популярна социална дейност през последните години и много хора обичат да пушат наргиле в уюта на собствените си домове. Сглобяването на наргиле обаче може да бъде плашещо за начинаещите. В тази статия ще предоставим ръководство стъпка по стъпка за това как да го направите.

Стъпка 1: Съберете консумативите

За да настроите наргиле, ще ви трябват следните консумативи:

  • Стъбло за наргиле
  • База
  • Маркуч(и)
  • Купа
  • Щипки
  • Тютюн
  • Дървени въглища
  • Фолио или устройство за управление на топлината (HMD)

Стъпка 2: Настройте стъблото на наргилето

Първата стъпка в настройката на вашето наргиле е да сглобите стъблото. Стъблото е основната част на наргилето и обикновено се състои от няколко части, които се завинтват или щракват заедно. Уверете се, че всички части са здраво закрепени.

Как да сглобите наргиле у дома - части

Стъпка 3: Напълнете основата с вода

След това трябва да напълните основата с вода. Водата трябва да покрива дъното на стъблото с около 2,5 см. Можете също така да добавите лед към водата, за да направите дима по-хладен.

Стъпка 4: Прикрепете маркуча(ите)

Прикрепете маркуча(ите) към стеблото на наргилето. Повечето наргилета имат множество портове за маркучи, така че можете да пушите с приятели. Уверете се, че маркучът(ите) е здраво закрепен(и).

Стъпка 5: Подгответе купата

Купата е мястото, където ще поставите тютюна. Напълнете купата с тютюн, като внимавате да не прекалите. Трябва да оставите малко разстояние между тютюна и горната част на купата.

Стъпка 6: Добавете фолиото или HMD

Ако използвате фолио, покрийте горната част на купата с него и използвайте клечка за зъби или нещо подобно, за да пробиете няколко малки дупки във фолиото. Ако използвате HMD, поставете го върху купата и добавете въглен към устройството.

Как да сглобите наргиле у дома - снимка

Стъпка 7: Запалете въглена

Запалете въглените с помощта на запалка или горелка за въглища. След като въгленът светне в червено, поставете го върху фолиото или в HMD.

Стъпка 8: Пушене

След няколко минути наргилето трябва да е загряло и готово за пушене. Поемете дълбоко въздух през маркуча и издишайте бавно. Повторете този процес, докато спрете да пушите.

Стъпка 9: Почистване

След като приключите с пушенето, не забравяйте да почистите наргилето си. Изпразнете водата от основата и измийте купата и маркучите с топла вода и сапун. Трябва също така да почистите дръжката и всички други части на наргилето, които са влезли в контакт с тютюна.

В заключение, настройването на наргиле у дома е прост процес, който може да се хареса както на начинаещи, така и на опитни пушачи. Следвайки това ръководство стъпка по стъпка, можете да се насладите на вкуса и спокойствието от пушенето на наргиле в уюта на собствения си дом. А ако все още нямате наргиле у дома, вземете наргилета за вкъщи от https://nargile.bg/.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed