Как да освежите кухнята?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Кухнята ви се нуждае от основен ремонт, но това е начинание, за което в момента нямате нито времето, нито средствата. И се питате има ли начин да освежите най-използваното помещение в дома си, без да правите грандиозни ремонти.

8 страхотни идеи за освежаване на кухнята без големи ремонти

Актуализирайте (не подменяйте) кухненските шкафове

Един от най-бързите и лесни начини да промените драстично визията на кухнята е да направите някой козметични промени по кухненските шкафове. Ако те са от масивно дърво е достатъчно да почистите добре вратичките, да ги шлайфате, за да възвърнат красивите си цветове и да смените дръжките. Ако това не ви се вижда достатъчно, можете да ги боядисате в цвят, който ви допада и ще имате едни напълно различно изглеждащи шкафове (и кухня).

Ако пък са от ламинирано ПДЧ, можете да промените вида им, като смените дръжките и ги облепите с фолио в подходящи цветове.

Сменете плочките и плотовете

Плочките в кухнята определят цялостният ѝ вид и понякога е достатъчно просто да замените старомодните и вече скучни плочки с нещо стилно и модерно, за да освежите напълно помещението. 

За облицовка на стените можете да използвате тесни плочки за кухня в бели или светли цветове, за да внесете повече простор и светлина в помещението. Или да заложите на ярките цветове и нестандартните форми (пчелна пита, правоъгълни, малки квадрати и други), за да придадете винтидж стил на кухнята.

Можете да смените и плотовете с нови или просто да ги “облечете” със същия модел плочки за кухня, които сте използвали за облицовка на стените.

Сменете крановете с нови

Смяната на стария и грозен  кран не само може да подобри вида на кухнята, но и да подобри функционалността ѝ, тъй като модерните кранове разполагат с много допълнителни опции, които улесняват готвенето и миенето на съдовете. Ако например се спрете на модерен кран с увеличена височина и покритие от месинг или неръждаема стомана, кухнята ви не само ще изглежда много по-различно, но и ще е много по-функционална от преди.

Поиграйте си с осветлението

Една красива и стилна лампа или полилей могат да променят визията на кухнята и да ѝ придадат по-топъл и чаровен вид. За да спестите от покупката на скъп полилей, дизайнерите съветват да разгледате луксозните списания за интериорен дизайн и да изберете модел лампа или полилей, който ви допада. След това просто потърсете по-евтин негов вариант в магазините за осветителни тела.

Не забравяйте да смените и превключвателите на осветлението, които са малки и на пръв поглед незабележими елементи, но оказват голямо влияние върху цялостния интериор на кухнята.

Освежете стените

Това е може би най-лесния и ефектен начин (след плочките в кухнята), с който можете да освежите помещението, без да правите нито грандиозни ремонти, нито големи разходи. Достатъчно е да изберете цвят и да боядисате стените. А можете и да се заиграете, като поставите на едната стена тапет или стилен стикер, който да придаде завършеност на интериора.

Сменете завесите

Дори и да не ви се вярва, завесите играят немалка роля за начина, по който изглежда кухненското помещение. Ако разполагате с малък бюджет за освежаване, можете просто да смените цвета и материала на завесите и промяната във визията на кухнята ще е осезаема и видима.

Добавете декоративни елементи

Поставете отворен рафт над плочките в кухнята и наредете саксийки с пресни подправки, поставете цветя, аранжирайте масата с купа с плодове или ваза, поставете на столовете меки и удобни възглавници. А можете да бъдете и по-нестандартни и да поставите в кухнята дъска , на която да пишете мили послания на семейството си.

Поставете килим

Поставете ярък килим в кухнята и той веднага ще се придаде топлина, свежест и уют на помещението. Килимът може да е голям или малък, може да е в различни цветове или текстури - вие избирате кой модел ще се впише най-добре в новата ви освежена кухня.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed