Как да направите по-светла своята баня с помощта на правилния избор на плочки

Вие сте тук

No votes yet
Плочки за баня

Осветлението и изборът на подходящи плочки играят ключова роля в това каква атмосфера ще излъчва вашата баня. Ако искате да направите пространството си по-светло и приветливо, правилният избор на плочки може да направи голяма разлика. В следващата статия ще ви предоставим няколко съвета и идеи за това как да направите вашата баня по-светла, като изберете правилния тип, цвят и текстура на плочките.

1. Изберете светли цветове

При избора на плочки за банята се насочете към светли и нежни цветове като бяло, светлосиво, бежово или перлено. Тези цветове отразяват светлината и правят пространството по-голямо и по-светло. Освен това, те придават усещане за чистота и свежест в банята.

2. Изберете гланцови плочки
Гланцовите плочки отразяват светлината по-добре отколкото матовите или полу-матовите. Те също така придават блясък и лъскав вид на пространството, което го прави по-ярко и по-привлекателно.

3. Изберете голям размер плочки
Големите плочки правят банята по-светла и по-просторна. Те създават по-малко сепарации и линии, което прави пространството да изглежда по-голямо. Освен това, големите плочки имат по-малко фуги, което визуално увеличава пространството.

4. Изберете плочки с висока светлопропускливост
При избора на плочки обърнете внимание на тяхната светлопропускливост. Плочките с висока светлопропускливост позволяват на светлината да прониква по-лесно и равномерно в помещението, като го прави по-светло и уютно.

5. Изберете текстурирана плочка за под
Текстурираните плочки за под имат по-голямо сцепление и предпазват от хлъзгане, но те могат също така да правят пространството да изглежда по-тъмно. Ако изберете текстурирана плочка за под, опитайте се да комбинирате с по-светли цветове и големи плочки на стените, за да компенсирате тъмнината на пода.

6. Изберете стъклени или мозайчни акценти

Стъклените или мозайчни акценти могат да добавят блясък и светлина към банята. Те могат да бъдат използвани като декоративни ленти или панели в душ кабината или около ваната, като придават уникален и стилен вид на пространството.

7. Разположете правилно осветлението
Правилното осветление е от съществено значение за създаване на по-светла баня. Изберете светлини, които осигуряват достатъчно яркост и равномерно разпределение на светлината в цялата стая. Разположете светлинните източници така, че да създадат оптимално осветление без сенки.

8. Избягвайте прекалено тъмни акценти
Прекалено тъмните акценти като черни или тъмносиви плочки или облицовки могат да направят банята по-мрачна и тежка. Ако искате да добавите драматичен елемент в дизайна, предпочетете светли акценти или комбинирайте тъмните плочки с по-светли елементи, за да създадете баланс и хармония в пространството.

Източник: https://plochki-za-bania.com/


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed