Как да изберете перфектните бар столове и маси за вашия дом

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Как да изберете перфектните бар столове и маси за вашия дом

Създаването на стилен и функционален дом често включва обръщане на внимание на детайлите и един от най-добрите начини да добавите нотка елегантност и практичност е чрез вграждане на бар столове и маси. Тези части не само служат като основна мебел, но и внасят уникален характер във вашето жилищно пространство. Независимо дали се стремите към уютен кът за закуска, изискан домашен бар или привлекателен кухненски остров, изборът на правилните бар столове и маси може да направи значителна разлика. Ето изчерпателно ръководство, което ще ви помогне да изберете перфектните елементи за вашия дом.

Основна информация

Бар столове

Бар столовете се предлагат в различни височини, стилове и материали. Основното съображение е височината, която трябва да съответства на височината на вашата бар маса или плот. Ето стандартните категории:

 • Стол за плот (61-69 см): Идеален за кухненски острови и плотове с височина 91 см.
 • Бар стол (71-81 см): Идеален за традиционни бар маси или плотове с височина 107 см.
 • Изключително висок стол (84-91 см): Подходящ за много високи плотове или уникални персонализирани настройки.

Как да изберете перфектните бар столове и маси за вашия дом - основна информация

Бар маси

Бар масите обикновено са по-високи от обикновените маси за хранене, създавайки непринудена и социална атмосфера. Често срещаните типове включват:

 • Пъб маси: около 107 см високи, често съчетани с бар столове.
 • Бар плотове: Височина около 91 см, подходящи за табуретки с височина на плота.

Изборът на правилния стил

Що се отнася до стила, възможностите са практически безкрайни. Ето някои популярни стилове, които трябва да имате предвид:

 • Модерен: Характеризиращи се с чисти линии и минималистичен дизайн, модерните бар столове и маси често се отличават с материали като метал, акрил и стъкло. Търсете елегантни силуети и неутрални цветове.
 • Индустриален: Мебелите в индустриален стил съчетават дърво и метал, често със здрав, незавършен вид. Помислете за плотове от регенерирано дърво и метални рамки, идеални за таванско помещение или градски апартамент.
 • Рустик : Рустик елементите внасят топлина и уют, включващи естествени дървени покрития и усещане за ръчна изработка. Те са идеални за кухня във ферма или дом, вдъхновен от вилата.

Как да изберете перфектните бар столове и маси за вашия дом - рустик

 • Съвременен: Съвременният дизайн съчетава съвременните тенденции с комфорта. Очаквайте да намерите смесица от текстури и материали, с акцент върху функционалността и стила.
 • Класически: Класическите бар столове и маси често се отличават с вечен дизайн с елегантни детайли, като струговани крака и тапицирани седалки. Те са идеални за традиционни или преходни пространства.

Материалът има значение

Материалът на вашите бар столове и маси влияе не само на естетиката, но и на издръжливостта и поддръжката. Ето някои често срещани материали:

 • Дърво: Дървените бар столове и маси предлагат топъл, привлекателен вид и могат да варират от рустик до изискан. Те са здрави и издръжливи, но може да изискват повече поддръжка, за да предотвратят драскотини и петна.
 • Метал: Металните части са невероятно издръжливи и внасят елегантна, модерна атмосфера. Те често са по-лесни за почистване, но могат да бъдат студени на допир, така че помислете за тапицирани седалки за допълнителен комфорт.
 • Тапицирани: Тапицираните бар столове добавят комфорт и могат да въведат цвят и текстура във вашето пространство. Потърсете издръжливи тъкани, устойчиви на петна, особено ако имате деца или често се забавлявате.

Функционалност и комфорт

Въпреки че стилът е от решаващо значение, функционалността и комфортът не трябва да се пренебрегват. Ето няколко съвета, за да сте сигурни, че вашите бар столове и маси отговарят на вашите нужди:

 • Комфорт: Потърсете бар столове с подложки за крака, облегалки и подплатени седалки за допълнителен комфорт, особено ако планирате да седите продължително време. Въртящите се табуретки предлагат гъвкавост и лекота на движение.
 • Пространство: Измерете внимателно пространството си, за да сте сигурни, че вашите бар столове и маси се побират удобно, без да ги претрупвате. Оставете около 25-30 см между столовете за достатъчно пространство за лактите.
 • Универсалност: Помислете за табуретки с регулируема височина, ако имате различни плотове или искате гъвкавост. Подреждащите се или сгъваеми табуретки са чудесни за спестяване на място, когато не се използват.

Последни щрихи

След като сте избрали своите бар столове и маси, добавете аксесоари, за да завършите външния вид. Добавете няколко декоративни елемента като подложки, възглавници или стилен централен елемент на вашата бар маса. Доброто осветление, като висящи лампи или полилей, може да подобри атмосферата и да подчертае вашите красиви мебели.

Изберете качествени бар столове и маси на https://www.carmen.bg/c/trapezarija/bar-stolove-i-masi


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed