Как да изберем първия часовник за детето?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Русо детенце

Детето ви расте, много от играчките, които напоследък го очароваха, стават безинтересни, то посяга към смартфона на баща си и лаптопа на майка си. До около пет години вече можете да дадете на сина или дъщеря си нещо, което една година по-рано би било трудно, неразбираемо и ненужно. На тази възраст много деца вече знаят как да определят времето и са в състояние да оценят - и да не повредят!  такъв солиден предмет като часовник.

Как да изберете първия часовник за вашето дете?

Циферблат

Да започнем с основното: цифрите и стрелките. Цифрите трябва да бъдат с разбираеми арабски цифри и да вървят в правилния ред, така че времето за четене да стане проста и позната дейност. По-добре е, ако са достатъчно контрастни, за да ги види дори в здрач и много добре, ако те са светещи.

Стрелките също е най-добре да са големи, ясни, с различимо движение. Детските очи все още не е свикнали с малки детайли, така че нека има малко елементи на циферблата, но всички те да бъдат големи.

Първите часовници се препоръчва да се купуват с аналогов циферблат, запознаването с тях ще стане част от процеса на обучение и разбиране на света. Не изключвайте и цифровите аналози с електронни дисплеи. С тяхна помощ например детето научава за съществуването на 24 часов  формат на времето.

Електронният детски часовник е технологичен аксесоар, който като правило е оборудван с няколко функции, ще бъде удобно да изучава настройки, контролни бутони и режими с него.

Механизъм

Все още е рано за петгодишно дете да научи тънкостите на механиката и да разбере защо след два-три дни стоене в шкафа часовника спря да върви. Часовник с кварцов механизъм е подходящ за дете. Кварцовият механизъм е много по-устойчив на удари и падане, които са неизбежни.

Материали

Каишка и корпус. Основните характеристики на материалите в този случай са лекота и здравина. Тези условия са удовлетворени от съвременния полипропилен. С него водата и мръсотията не са страшни, почти не се усеща на ръката, направени са в стотици цветове. През зимата не охлажда ръката, през лятото кожата под него не се поти. Друг важен плюс е достъпната цена.

Ако случаите в 99% са от пластмаса, тогава каишките също могат да бъдат тъкани, като НАТО колани, гъвкави и удобни. Единственото нещо, от което могат да се изцапат, но такъв найлон се почиства почти толкова лесно, колкото полипропилена.

Стъклото е по-добре да бъде минерално или пластмасово, защото така няма да се страхувате от падане и активните игри в двора. Като сте решили за по-скъп модел, можете да погледнете в посока на сапфирен кристал, той ще се надрасква много по-малко.

Дизайн и цвят

Във връзка с избора на цвят е най-добре да се съсредоточите върху предпочитанията на детето, а дизайнът да съответства на любимите му книги и анимационни герои. Покажете му timedix.bg и то няма начин да не си избере. Разнообразието от модели детски часовници вече е толкова голямо, че можете да намерите всичко - от героите на Disney до любимите ви принтове и дори обикновени опции, ако детето ви има склонност към лаконичен дизайн от ранна възраст. Рисунки, графики, изображения на познати герои и символи със сигурност ще предоставят възможност за избор на часовник за деца с голямо разнообразие от интереси.

Характеристики

Като цяло, минавайки през предходните параграфи, вероятно вече сте избрали добър модел. В противен случай, имайки предвид постиженията на часовниковата индустрия, можете просто да дадете предимство на часовниците със следните параметри.

Противоударен. Основната характеристика на часовника за всеки човек, водещ активен начин на живот, и, разбира се, за малките деца. Различните производители прилагат тази опция по различни начини.

Водоустойчивостта също играе голяма роля. За дете, което ходи на плуване, често пътува до морето или просто обича да играе във ваната, детски водоустойчив часовник е гаранция за дълъг живот на аксесоара.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed