Гладки или грапави плочки за баня?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Баня Керанова в бяло

Всички сме се сблъсквали с проблема избор на плочки за баня – какъв цвят, какъв размер, каква повърхност и много други такива въпроси, на които е трудно да намерим верния отговор. Ще се опитам да ви дам някои принципни насоки, които биха могли да подобрят и улеснят намирането на подходящи плочки. Разбира се, има неща, който са чисто лични, като цвят – абсолютно индивидуално, тук съвети не могат да се дадат. Свързано е с конкретен човек и това как той се чувства в помещението – дали избраните плочки за баня му носят душевен мир, дали го карат да се чувства добре.

Ще ви дам съвет за големината на търсените плочки за баня: добре е да я съобразим спрямо размера на помещението, където ще ги слагаме. Не стои просто естетически добре да сложим на една стена една и половина плочки за баня, затова трябва, дори когато много си харесаме даден модел да помислим и за тази част от нещата – размерът тук има значение.

Повърхността на повечето плочки за баня е гладка. Напоследък се появиха и доста модели със силно матирана, понякога грапава повърхност – имайте предвид, че тук е възможно да имате малко по-затруднена хигиената, просто тези плочки за баня задържат повече нечистотии по себе си. Това не бива да ви отказва от дадения модел, просто имайте предвид, че ще трябва по-често да ги чистите, за съжаление все още не са измислени плочки за баня, които да се самопочистват.

Една от водещите фирми, които продават плочки и цялостно обзавеждане за банята е Керанова. Фирмата има 12г. опит и работи с доказани фирми от Азия и Европа. Разгледайте плочките на Керанова от тук

Друго нещо, което бихте могли да съобразите, когато сте на път да вземете избрания модел плочки за баня – уверете се, че може да намерите подходящата фуга за тях. Повечето от нас си мислят, че това не би могло да е проблем, но повечето фабрики производители на плочки за баня не правят специално фуги за тях – ще трябва да избирате от наличното на местния ни пазар.

По отношение на качеството на дадени плочки за баня – ако ви казват, че са много качествени – испански, италиански и т.н., посетете сайта на фабриката и ще се уверите сами. Сериозните производители, имат и много сериозни сайтове – там ще намерите подробни спецификации, всякакви сертификати за качество на вашите плочки за баня и много друга полезна информация.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed