Бързи, смели… пъргави

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Бързи, смели… пъргави

Бързи, смели… пъргави или как да направим зимата най-щастливия сезон за децата

Сезонът на басейните и морето отмина и децата ви с нетърпение очакват да падне първия сняг, за да могат да излязат навън и да се впуснат в зимни забавления. Колкото повече „снежко” наближава, толкова повече децата мечтаят да са бързи, смели и пъргави, спускайки се по склоновете с… шейна.

Искате ли тази зима да ги изненадате, като им подарите шейната, за която си мечтаят от месеци?

Ами сега е моментът да го направите, а нашите приятели от bghlapeta.com ще ви помогнат да направите правилния избор.

Критерии при покупка на детски шейни

Дизайн

Може и да ви се струва странно, че започваме тъкмо с дизайна, но повярвайте, той е наистина важен за безопасността на детето ви. Затова, когато избирате шейна, обърнете специално внимание дали дизайнът ѝ е напълно безопасен. Шейната не бива да има остри, неравни или режещи ръбове, трябва да е ергономична и да е удобна за детето.

Издръжливост

Добре е шейната да е изработена от съвременни материали като полиетилен с висока плътност, тъй като този материал е не само изключително издръжлив, но и лек и децата сами ще могат да теглят шейната по склона.

Стабилност и лесно управление

Задължително е детската шейна, която ще закупите за мъничето си да е стабилна. За да разберете дали артикула, който смятате да закупите е стабилен, обърнете внимание на неговата височина и ширина, тъй като тези два фактора оказват доста голямо значение върху центъра на тежестта, а оттам и върху стабилността на шейната.

Подходяща за възрастовата група на детето

Най-важното нещо при избора на шейна е тя да е подходяща за възрастта на мъничето, затова от БгХлапета съветват, преди да направите окончателния си избор да се информирате кой тип шейна е подходящ за вашето дете.

Например, ако детето ви е съвсем мъничко за него ще е подходяща шейна, която е оборудвана с предпазни колани, удобна облегалка и поставка за крачетата. Задължително е и шейната, предназначена за най-малките да има удобна дръжка, за да можете лесно да я теглите или да има място за сядане и за вас, за да се спускате по снежните хълмове заедно с мъничето.

Ако детето ви не е съвсем малко и може да се справя само, изборът ви е огромен и можете да се спрете на модели на класически шейни, слайдери, шейни с кормило и още много други.

Честно казано, ако ще купувате шейна за по-голямо дете най-добрият вариант за вас е да отидете заедно с детето в магазина и да го оставите само да избере модела и марката шейна, която най-много му допада. Така не само ще направите детето си двойно щастливо от факта, че ще има нова шейна и че само ще си я избере, но ще се превърнете в „най-яките” мама и татко.

Марка

Никога не подценявайте производителя на шейната, тъй като от това кой е той зависи и качеството ѝ. Ако искате детето ви да използва шейната си, докато му стане малка, заложете на стабилни и популярни марки като Moni, Stiga, Joy Auto, Alpen Gaudi, HAMAX.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed