Безопасността е на първо място с контролерите за безопасност PILZ

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
контролер за безопасност PILZ

Контролерите за безопасност са икономични и целесъобразни, особено в случаите, в които се изисква управление на няколко функции за безопасност. Програмите за безопасност се изготвят с помощта на специализиран софтуер. Ако се налага, всяка конфигурация може да бъде изпечатана и използвана като документация.

Програмируемите системи за управление, които ще откриете в ЕХНАТОН са взели най-доброто от класическите релета и PLC контролерите. Те се използват както за контрол на функциите за безопасност, така и за стандартно управление. Разполагат с множество функции и могат много лесно да бъдат конфигурирани посредством софтуера, пригоден за тази цел. 

Имате по-специфични изисквания? Няма проблем – ЕХНАТОН разполага с широка гама базови контролери и разширителни модули, които могат да се комбинират свободно:

Серия малки контролери PNOZmulti 2:

Един от най-успешните продукти в сферата на безопасността, малкият контролер на PILZ е класическият подход за настройка на няколко функции за безопасност. Често базовият контролер е напълно достатъчен за изпълнението на подобна задача, но при необходимост към него могат да бъдат добавени:

  • Разширителни вх./изх.
  • Комуникационни модули
  • Модули за мониторинг (например скорост на въртене на ос)

Безплатният софтуер PNOZmulti Configurator е изключително интуитивен и не изисква предварителни познания в областта на PLC програмирането, което улеснява процесите на проектиране и пуск на системата.

Серия контролери за безопасност PSSuniversal:

При изграждане на системи с по-висока сложност имаме нужда от повече изчислителна мощност, по-голям брой входоизходи, по-сложен софтуер за управление. В този случай ЕХНАТОН предлага децентрализирана периферия, която осигурява максимална гъвкавост заради възможността за комбиниране спрямо нуждите на потребителя. Децентрализираната вх./изх. система включва в себе си основен модул с интерфейс към най-разпространените полеви мрежи и множество вх./изх. модули. За да бъде спазено изискването за максимално бързо време за реакция без обратна връзка, функциите за управление и безопасност биват разделени логически една от друга, макар да са физически смесени.

Модулните програмируеми системи за управление са идеални както за изпълнение на функции, свързани с безопасността, така и за познатите на всички задачи за управление. Тяхната модулна структура превръща асемблирането в детска игра, която може да бъде пригодена спрямо изискванията на всеки проект, за който решите да ги използвате.

Какви компоненти са налични за модулните програмируеми контролери?

  • CPU
  • цифрови вх./изх.
  • аналогови вх./изх.
  • комуникационни модули

Безопасността е на първо място при контролерите на PILZ. Те са перфектното решение, когато говорим за безопасност в автоматизацията, независимо дали са обикновени машини с елементарен функционален обхват, машини с множество оси или взаимосвързани съоръжения.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed