5 причини да пробвате зумба фитнес

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
зумба фитнес

Лятото е тук и със сигурност социалните ви мрежи преливат от плажни снимки на изваяни тела по бански. Разбира се, тези резултати обикновено се постигат след дълги и изморителни тренировки във фитнес залата. Ако вие също сте от хората, които искат да поддържат форма, да изглеждат добре и да се чувстват изпълнение с енергия, но същевременно идеята за традиционни фитнес ви отегчава и демотивира, не се отчайвате. В тази статия ще ви разкажем за един интересен и приятен спорт, който вероятно ще ви хареса повече. Това е зумба фитнес! Ако се съмнявате, прочетете следващите редове, в които ще ви дадем 10 убедителни причини защо да пробвате зумба фитнес.

Какво представлява зумба?

Ако сте чували за зумба, вероятно знаете че този спорт печели изключителна популярност в последните години. Но какво представлява той? Зумба е високоефективна аеробна тренировка. И преди да сте се уплашили, това което я различава от  фитнеса, е че протича под звуците на популярна латино и денс музика и е изключително забавна. Обикновено тренировките са с продължителност един час и се провеждат в група. Ако все още се колебаете дали зумба е подходяща за вас, то прочете 10 причини защо да пробвате и преценете сами.

Причина 1. Зумба е тренировка за цялото тяло

Тренировките по зумба са едновременно тренировки по танци, но и фитнес упражнения. Следвайки стъпките, които вашият инструктор показва, вие ще тренирате всички основни мускулни групи в тялото. От главата и горната част на тялото, през мускулите на корема и краката, до глезените. Редовните посещения ще ви помогнат да стегнете тялото си, а вие ще се чувствате по-тонизирани и изпълнение с енергия.

Причина 2. Зумба топи мазнините

кантар

Въпросът, които вероятно вълнува всички е можем ли да топим излишните килограми със зумба. Тренировките по зумба всъщност помагат да изгорим калории, докато правим интензивни упражнения. Без да се усетите, от латино и ча-ча движения, бързо може да преминете към клекове, скокове и т.н. За един час, човек може да изгори средно около 750-800 калории. Това превръща тези тренировки в ефективен метод за поддържане на добра форма и борба с натрупаните в тялото мазнини.

Причина 3. Зумба е групов спорт

Едно то големите предимства на зумба класовете е, че се провеждат в групи. Това ви ги прави много по-забавни и приятни. Със сигурност, първият път, когато посетите тренировка ще ви е трудно да сдържите смеха си, докато се опитвате да координирате движенията си. В допълнение, това ви дава възможност да се запознаете с нови и интересни хора, които също като вас искат да влязат във форма и да поддържат тонуса си.

Причина 4. Зумба има здравословни ползи

Да изглеждаме стегнати и във форма е силна мотивация. Но не бива да забравяме, че спорта и физическата активност оказват положително влияние не само върху начина, по който изглеждаме, но и върху нашето здраве. Заради високата си интензивност, зумба е изключително полезна за здравето на сърдечно-съдовата ви система, тонизира мускулите и ви прави по-издръжливи на физическо натоварване.

Причина 4. Зумба ви зарежда с добро настроение

Горенето на калории под звуците на известни музикални хитове  в приятна компания със сигурност ще ви зареди с добро настроение. Освен това, всеки път, когато тренирате, в тялото ви произвежда ендорфин, известен още като “хормон на щастието”, който намалява нивата на среса. Така че подарете си доза добро настроение, всеки пък, когато отидете на зумба.

Причина 5. Зумба повдига самочувствието ви

Сами ще забележите, че след няколко тренировки, тялото ви ще започне да се променя, вие ще станете по-координирани и издръжливи и няма да имате търпение за следващата тренировка. Всичко това ще ви направи по-уверени във вашите възможности. Освен това ще имате страхотни истории, които да разкажете на приятелите и колегите си. А защо да не заведете и някой от тях, следващия път, когато посетите залата.

Ако вече сте се убедили, че този спорт ви харесва и искате да опитате, студиото на MVJ Sport & Dance ще ви предложи приятелка атмосфера и квалифицирани инструктори. Може информация за зумба фитнес програмата може да откриете на: https://mvjsport.com/class/zumba-fitness/ .


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed